Soutěž evropských parků

Britský park, který patří místnímu obecnímu úřadu, porazil v tvrdé konkurenci parky z pěti ostatních zemí a byl oficiálně vyhlášen Nejlepším evropským parkem (Europe’s Best Park).

V říjnu vyhrál Pollok Country Park ve městě Glasgow soutěž nejlepších parků Velké Británie pořádanou společností Briggs & Stratton a porazil konkurenty z celé Velké Británie. Jako britský celostátní vítěz automaticky postoupil do velkého finále, kde se utkal s vítězi soutěže Nejlepší parky z Francie, Německa, Itálie, Polska a Švédska.

„Náš tým rozhodčích tvoří odborníci na zahradu, kteří vystupují v britských médiích a v evropské soutěži nebylo dovoleno hlasovat pro náš vlastní soutěžní příspěvek. Pollok získal téměř jednohlasnou podporu rozhodčích z pěti dalších zemí a je prvním britským parkem, který byl tímto titulem oceněn,” vysvětluje Ian Small, manažer pro rozvoj podniku Briggs & Stratton.

Na slavnostním ceremoniálu konaném 26. února 2008 předal evropskou trofej radní Ruth Simpsonové, výkonné člence městské rady Glasgow City pro zemědělství a environmentální služby.

Klíčovým prvkem, který vedl ke konečnému rozhodnutí, byla pochopitelná hrdost na to, že personál parku bere péči o 361 akrů půdy vážně. Radní Simpsonová řekla divákům: „Pollok navštíví více než 2 milióny návštěvníků za rok – kde jinde můžete strávit ve městě den v přírodě?”

Společnost Briggs & Stratton vypíše soutěž o nejlepší park Velké Británie 2008 v dubnu – od této doby budou moci místní úřady, zájmové skupiny a veřejnost zasílat své soutěžní příspěvky. Další informace na toto téma lze najít na stránkách www.britainsbestparks.co.uk.

Briggs & Stratton je největší světový výrobce vzduchem chlazených čtyřtaktních benzínových motorů pro motorová zařízení pro venkovní provoz. Mezi tato zařízení patří sekačky na trávu, generátory a tlakové myčky, a dále mnoho průmyslových/komerčních zařízení. Společnost byla založena v roce 1908 v Milwaukee, Wisconsin, USA a navrhuje, vyrábí, prodává a opravuje tyto výrobky pro originální výrobce zařízení (OEM) ve více než 100 zemích po celém světě. Společnost Briggs & Stratton se dlouhodobě zavázala k ochraně životního prostředí a díky stálým investicím do výzkumu a vývoje snížila od roku 1990 emise produkované motory o téměř 75 procent. Pro finanční rok končící 1. července 2007 činily čisté prodeje skupiny cca 2,1 miliardy USD (zhruba 1,5 miliardy EUR). www.briggsandstratton.com