DEJTE SVÉ SEKAČCE TO SPRÁVNÉ PALIVO PRO OPTIMÁLNÍ VÝKON

Dny se zkracují, noci jsou čím dál chladnější, tráva již neroste tak rychle a brzy bude nejvyšší čas uklidit sekačku zpátky do garáže či kůlny.

Ještě než tak učiníte, měli byste však vaši sekačku vyčistit a provést její údržbu, jak doporučuje společnost Briggs & Stratton všem zahradníkům, abyste ji příští jaro snadno nastartovali.

Pokusy o nastartování sekačky po dlouhé zimě jsou často velmi frustrující. Provedením několika kontrol před zimou se však tomuto roztrpčení můžete vyhnout a prodloužíte tak i životnost své sekačky.

Nahlédněte nejprve do servisní příručky a zkontrolujte, zda není nůž opotřebený či poškozený. Pak sekačku dobře vykartáčujte, abyste odstranili zbytky trávy.

Před skladováním sekačky naplňte její nádrž co nejvíce, aby se v nádrži neusazovala voda. Aby se předešlo zvětrání paliva, společnost Briggs & Stratton doporučuje použít ‘Fuel Fit’, stabilizátor benzínového paliva, který se přidává do paliva. Stabilizátor paliva také předchází tvorbě pryskyřičných usazenin v palivové soustavě nebo na důležitých částech karburátoru v zimních měsících.

Oprava zablokovaného karburátoru může být velmi nákladná, proto zakoupením stabilizátoru paliva, jako je ‘Fuel Fit’, předejdete vzniku dalších nákladů. Přidáte-li stabilizátor ‘Fuel Fit’ do sekačky, budete mít téměř stoprocentní jistotu, že na jaře 09 bez problémů nastartujete.

Většina zahradníků dobře ví, že pravidelné kontroly pomáhají udržovat zahradní zařízení s benzínovým motorem v bezporuchovém, spolehlivém a ekologicky přijatelném funkčním stavu. Profesionální servis pro vaši sekačku získáte u vašeho místního prodejce. Prodloužíte tak životnost zařízení, snížíte jeho emise a spotřebu paliva. Čistý stroj je zároveň strojem ekologickým.

Směs ‘Fuel Fit’ lze použít pro libovolné motorové venkovní zařízení poháněné 2- nebo 4taktovým motorem, u nějž se jako palivo používá benzín. ‘Fuel Fit’ nepředstavuje náhražku paliva, ale přísadu,která zvyšuje výkon stroje.

Briggs & Stratton je největší světový výrobce vzduchem chlazených čtyřtaktních benzínových motorů pro motorová zařízení pro venkovní provoz. Mezi tato zařízení patří sekačky na trávu, generátory a tlakové myčky, a dále mnoho průmyslových/komerčních zařízení. Společnost byla založena v roce 1908 v Milwaukee, Wisconsin, USA a navrhuje, vyrábí, prodává a opravuje tyto výrobky pro originální výrobce zařízení (OEM) ve více než 100 zemích po celém světě. Společnost Briggs & Stratton se dlouhodobě zavázala k ochraně životního prostředí a díky stálým investicím do výzkumu a vývoje snížila od roku 1990 emise produkované svými motory o téměř 75 procent. BRIGGSandSTRATTON.COM

Č: 08/316
Další informace vám poskytnou Graham Paskett, Gemma Sharpe nebo Gemma Pittham na adrese Paskett Public Relations Limited, Units 24 & 25, Friar Gate Studios, Ford Street, Derby, DE1 1EE, Tel: 1DF. Tel: 00 44 (0)1332 258335 nebo 00 44 (0)1332 258336, fax: 00 44 (0)1332 258337 nebo na e-mailových adresách: / /

Shrnutí ostatních tiskových zpráv najdete na našich webových stránkách www.paskettpr.co.uk