ServisExpert® - Paměť sekaček na trávu

Společnost Briggs & Stratton představila nový ServisExpert® – nástroj, jehož používání je jednoduché a efektivní, a který informuje uživatele o doporučených intervalech údržby.

Většina zahradníků dobře ví, že pravidelné kontroly pomáhají udržovat zahradní zařízení s benzínovým motorem v bezporuchovém, spolehlivém a ekologicky přijatelném funkčním stavu.

Jak ale přesně odhadnout, kdy již bylo dosaženo konkrétního počtu provozních hodin, uvedeného v servisní příručce?

ServisExpert se uchytí na rukojeť jakékoli benzínem poháněné sekačky. Dokáže zjistit délku používání zařízení podle vibrací motoru a ve správný čas zobrazí odpovídající kontrolky údržbářských činností, jako například výměny oleje, výměny vzduchového filtru nebo kompletního servisu po 100 hodinách provozu.

Toto malé digitální zařízení je skvělým pomocníkem, který pomáhá prodloužit životnost zařízení a dosáhnout optimálního ekologického provozu. Je třeba poznamenat, že pravidelná péče o sekačku snižuje spotřebu paliva až o 30 % a vylučování škodlivých emisí až o 50 %.

ServisExpert se velmi snadno instaluje a ovládá – pouze jediným ovládacím tlačítkem. Na velkém displeji se zobrazují srozumitelné ikony, které informují uživatele o tom, kdy provést konkrétní údržbářské práce.

Zatímco si uživatel může hladinu oleje zkontrolovat sám, společnost Briggs & Stratton doporučuje, aby veškeré ostatní údržbářské práce na stroji prováděl autorizovaný prodejce. Prodejce může v rychlosti zkontrolovat ostatní části sekačky a provést potřebné údržbářské práce nebo nabroušení nože, pokud je to nutné. Nejbližšího prodejce si můžete najít na stránkách www.servisexpert.com – tato adresa se také objeví na displeji zařízení ServisExpert.

Doporučená maloobchodní cena přístroje ServisExpert je £ 9,99 včetně DPH.

Briggs & Stratton je největší světový výrobce vzduchem chlazených čtyřtaktních benzínových motorů pro motorová zařízení pro venkovní provoz. Mezi tato zařízení patří sekačky na trávu, generátory a tlakové myčky, a dále mnoho průmyslových/komerčních zařízení. Společnost byla založena v roce 1908 v Milwaukee, Wisconsin, USA a navrhuje, vyrábí, prodává a opravuje tyto výrobky pro originální výrobce zařízení (OEM) ve více než 100 zemích po celém světě. Společnost Briggs & Stratton se dlouhodobě zavázala k ochraně životního prostředí a díky stálým investicím do výzkumu a vývoje snížila od roku 1990 emise produkované motory o téměř 75 procent. Pro finanční rok končící 1. července 2007 činily čisté prodeje skupiny cca 2,1 miliardy USD (zhruba 1,5 miliardy EUR). www.briggsandstratton.com